top of page
  • amorefestivalporec

Radni vikend u Zagrebu protiv zagađenja mora plastikom


Radni bootcamp vikend čeka nas u Zagrebu. U sklopu Adriatic Plastic Challenge natječaja za kreativna i inovativna rješenja koja odgovaraju na problem zagađenja mora plastikom, na koji je pristiglo ukupno 42 prijave, odabrali smo 7 timova/ideja. 13. i 14. listopada mentorirat ćemo ih u Zagrebu (Stablo znanja – powered by A1) kako bi dodatno unaprijedili svoje projekte te osvojili vrijedne nagrade za njihov daljnji razvoj. Osim voditelja projekta i partnera (Terra HUB iz Zagreba, Zona/aMORE festival moru iz Poreča, Volvo Cars Adria) tu su i mentori iz IBM-a Hrvatska i Lean Startup Croatia.


Na kraju drugog dana bootcampa timovi će izložiti svoje ideje pred žirijem i publikom u trominutnom “pitchu”, a žiri će odabrati tri najbolje predstavljene ideje koje osvajaju novčane nagrade u iznosu od 10.000, 7.500 i 3.500 kuna.

Odabrani timovi/ideje:

1. Plastic Adriatic (digitalna platforma)

2. Filter za mikroplastiku u perilicama (prototip, produkt)

3. Green Sea Safari (turistička ponuda)

4. Pa-pa plastika! (usluga)

5. Čuvari mora (slikovnica, edukacija)

6. Eco Throne (prototip, produkt)

7. Zlarin - otok bez plastike (pilot, destinacija)PRIDRUŽITE NAM SE U NEDJELJNO POSLIJEPODNE, BIT ĆE UZBUDLJIVO! BUDITE PRVI KOJI ĆE SAZNATI KOJE SU TO INOVATIVNE IDEJE KOJIMA POMAŽEMO MORSKOM EKOSUSTAVU JADRANSKOG MORA! KADA? Nedjelja, 14. 10. 2018. / 15.00 - 17.00 GDJE? Stablo Znanja - Powered by A1, Savska cesta 25/1, Zagreb

*Adriatic Plastic Challenge natječaj dio je inicijative koju je pokrenula udruga Terra Hub sa ciljem podizanja svijesti o problemu plastičnog zagađenja mora i oceana te povezivanja različitih sektora i aktera koji sudjeluju u životnom ciklusu plastike kako bi zajedno radili na inovativnim rješenjima problema koji nam je svima zajednički.

Želimo: - Pronaći rješenja koja će doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more. - Osvijestiti što veći broj ljudi o problemu plastičnog zagađenja i potaknuti ih na odgovorno ponašanje.


Adriatic Plastic Challenge Team

23 views0 comments
amore festival logo
bottom of page