top of page
  • Writer's pictureamorefestivalporec

Iznajmljivači, postanite PRIJATELJI MORA!Dragi iznajmljivači,

pomozite nam educirati što više turista i putnika o važnosti očuvanja našeg mora! Zajedno možemo učiniti puno više.


Mora i oceani pokrivaju preko 70% površine Zemlje, a do sada je istraženo manje od 10% tog golemog prostranstva. Značenje mora i oceana je mnogostruko: oni su najveći opskrbljivači kisikom, izvor su hrane i zdravlja, povezuju svijet putem transportnih i komunikacijskih kanala te predstavljaju ogroman energetski potencijal. Uz to, mora i oceani izvor su nepresušne umjetničke inspiracije, prostor su velikih tajni i misterija te ne poznaju nacionalne granice. Njihovo zdravlje ugroženo je zagađenjem, prekomjernim izlovom ribe i klimatskim promjenama. Zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom, o kojem ovisi gotovo tri i pol milijarde ljudi. O moru ovisimo i mi. Možemo reći da more ulazi u gotovo svačiji dom, budući da gospodarstvo Hrvatske uglavnom ovisi o moru, odnosno turizmu. Hrvatsku je u 2018. godini posjetilo gotovo 20 milijuna turista, pa bi naš zajednički zadatak i odgovornost trebali uključivati i osvještavanje naših “privremenih stanovnika”. Iz tog razloga, aMORE je pripremio niz jednostavnih preporuka koje svaki iznajmljivač može preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i njima oplemeniti svoje apartmane. Trenutno su na raspolaganju engleska i hrvatska verzija. Ako imate vremena i volje, pomozite nam prevesti i na druge jezike (ili poboljšati postojeće prijevode).


POSTANITE PRIJATELJI MORA!

Za download klikni OVDJE!

Javite nam što mislite o ovoj inicijativi te nam pošaljite fotku preporuka koje ste stavili u vaše apartmane na amorefestivalporec@gmail.com

Preuzimanje je potpuno besplatno, kao i svi naši programi. Ukoliko želite poduprijeti naš rad i dodatno pomoći, možete donirati za zaštitu mora:

UDRUGA ZONA ZA POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVLJENJA

Beramska 22, 52440 Poreč OIB: 53199763544 IBAN: HR7323600001102416375 (Opis plaćanja: donacija)

452 views0 comments
amore festival logo
bottom of page