top of page
  • Writer's pictureamorefestivalporec

Iznajmljivači, postanite prijatelji mora 2021.

Updated: Jul 7, 2021

I ove godine pripremili smo deset jednostavnih preporuka za iznajmljivače, a kako bi se uključili u edukaciju turista o važnosti očuvanja mora.


Mora i oceani pokrivaju preko 70% površine Zemlje, a do sada je istraženo manje od 10% tog golemog prostranstva. Značenje mora i oceana je višeslojno: reguliraju klimu, opskrbljuju nas kisikom, izvor su hrane i zdravlja, povezuju svijet putem transportnih i komunikacijskih kanala te predstavljaju ogroman energetski potencijal.


Uz to, mora i oceani izvor su nepresušne umjetničke inspiracije, prostor su velikih tajni i misterija te ne poznaju nacionalne granice. Njihovo zdravlje ugroženo je zagađenjem, prekomjernim izlovom ribe i klimatskim promjenama, a zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom, o kojem ovisi i opstanak ljudske vrste.


Možemo reći da more ulazi u gotovo svačiji dom, budući da gospodarstvo Hrvatske uglavnom ovisi o moru, odnosno turizmu. Hrvatsku je u 2019. godini posjetio gotovo 21 milijun turista, pa bi naš zajednički zadatak i odgovornost trebali uključivati i osvještavanje naših “privremenih stanovnika”. Iz tog razloga, aMORE je pripremio niz jednostavnih preporuka koje svaki iznajmljivač može preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i na taj način educirati svoje goste.Trenutno je na raspolaganju engleska verzija. Ako imate vremena i volje, pomozite nam prevesti i na druge jezike.POSTANITE PRIJATELJI MORA!

Za download klikni OVDJE!

Preuzimanje je potpuno besplatno, kao i svi naši programi. Ukoliko želite poduprijeti naš rad i dodatno pomoći, možete donirati za zaštitu mora:

UDRUGA ZONA ZA POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVLJENJA

Beramska 22, 52440 Poreč OIB: 53199763544 IBAN: HR7323600001102416375 (Opis plaćanja: donacija)

68 views0 comments
amore festival logo
bottom of page