top of page
  • Writer's pictureamorefestivalporec

Puni ko brod za projekciju filma Odisej

Updated: Aug 15, 2018

U srijedu 20. lipnja iz porečke luke isplovio je brod Sv. Mauro pretvoren u KINO-BROD.. Isplovili smo u sumrak s 80-ak sudionika i članova posade.

Pogledali smo film ‘Odisej’ (L'Odysée) čiji je redatelj Jèrome Salle, a radi se spektakularnoj filmskoj priči o francuskom istraživaču podmorja, inovatoru i vizionaru Jacquesu Cousteau. Film je sniman i na lokacijama u Hrvatskoj, na otocima Hvaru, Visu i Biševu. Jacquesu Cousteau je svojim izumom, scuba ronilačkom opremom, otkrio i istražio novi svijet, a poslijednje godine svog života posvetio je osvještavanju o čovjekovom negativnom utjecaju na planet Zemlju pozivajući čovječanstvo da štiti i čuva najznačajnija prirodna bogatstva.


Boris Jugovac, kapetan broda Sv. Mauro, zahvalio je festivalu aMORE na novom i zanimljivom iskustvu, a gledatelji su svojim reakcijama nakon projekcije potvrdili da je to uistinu tako i bilo.

Festival aMORE i ove je godine pripremio `more` aktivnosti za sve uzraste kako bi nas upoznao s mogućnostima očuvanja mora te osvijestio odgovornost koju imamo prema jednom od najvažnijih prirodnih resursa. aMORE želi doprinijeti podizanju javne svijesti te poboljšanju odnosa što ga lokalna zajednica, posjetitelji i turisti razvijaju te njeguju u odnosu na more.

Drugo izdanje aMORE festivala odvija se u Poreču i Zagrebu od 16. svibnja do 3. kolovoza.


ODISEJ (L’ODYSÉE) (Francuska / Belgija, 2016, 122 min)

biografski avanturistički Režija: Jérôme Salle

Scenarij: Jean-Michel Cousteau, Albert Falco, Jérôme Salle, Laurent Turner Uloge: Lambert Wilson, Audrey Tautou, Pierre Niney

Fotografija: Matias Boucard

Glazba: Alexandre Desplat


Jérôme Salle rođen je 1971. u Parizu, a djeluje kao scenarist i filmski redatelj. Režirao je filmove Anthony Zimmer, filmsku adaptaciju poznatog belgijskog stripa Largo winch, kao i njegov nastavak Largo winch II. Njegov dugometražni film iz 2013. Zulu izabran je za film svečanog zatvaranja Cannes film festivala iste godine. Film Turist (2010.), redatelja i scenarista Floriana Henckel von Donnersmarcka, temeljio se na njegovu scenariju za Anthony Zimmer, a utržio je 278 milijuna dolara.23 views0 comments

Recent Posts

See All
amore festival logo
bottom of page