top of page
  • amorefestivalporec

Daj glas za aMORE, daj glas za oceane!

Nakon europske ekološke nagrade, stiže još jedno veselje! Kampanja koju je za aMORE dizajnirao Studio Tumpić/Prenc, odabrana za izložbu u sklopu prestižnog festivala Cannes Lions.


GLASAJ DO 30.06. na LINKU.U izboru društveno odgovornih projekata Great Ads for Good je već nagrađeni vizual koji upozorava na patnje morskog svijeta. Nakon European Green Awards, Studio Tumpić/Prenc dobio je još jedno priznanje za kampanju u sklopu projekata aMORE festival moru i EKO LAB.


Međunarodna neprofitna organizacija ACT Responsible uvrstila je vizual rovinjskog studija u izložbu Great Ads for Good u sklopu najuglednijeg međunarodnog festivala kreativnosti Cannes Lions. Ova izložba uključuje najbolje svjetske radove isključivo u domeni društveno odgovornih projekata nevladinih i dobrotvornih organizacija te tvrtki, i to u područjima solidarnosti, ljudskih prava, obrazovanja i okoliša.


Od 1500 ocjenjivanih kampanja izabrani su radovi 67 agencija iz 29 zemalja, među kojima i radovi velikih međunarodnih agencija. U kategoriji zaštite okoliša našao se i rad Studija Tumpić/Prenc, već nagrađeni vizual koji predstavlja kita kao simbol patnje morskog svijeta uzrokovane zagađenjem plastikom.Posljednjih godina u medijima smo imali prilike vidjeti snimke nasukanih, uginulih kitova s više desetaka kilograma plastike u svojim utrobama, a kit na vizualu simbolično kroz otvor za disanje osim vlažnog zraka izdiše i komadiće plastičnog otpada. Upravo problematika oceana u fokusu je ovogodišnje izložbe, bilo da je riječ o zagađenju plastikom, prekomjernom izlovu ili zaštiti morskog svijeta.


Pandemija je dala novu dimenziju onečišćenju mora zbog odbacivanja otpada kao što su maske i plastične rukavice, a tome treba dodati i postojeći problem mikroplastike. Izložba se održava u suradnji s festivalom Cannes Lions, najvećim svjetskim oglašivačkim forumom AdForum i TV kućom Euronews.


Svi nominirani radovi dobivaju veliku međunarodnu vidljivost kroz dodatne izložbe i publikacije partnera, medijski prostor te natjecanje Care Awards o čijem pobjedniku odlučuju članovi Europskog parlamenta.


Izložba u sklopu festivala Cannes Lions održava se zbog pandemije online. Natjecateljskog je karaktera, a o dobitnicima odlučuje publika.


Glasovanje je moguće do 30. lipnja putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/3iZx3o5


Daj glas za aMORE,

daj glas za oceane!

28 views0 comments
amore festival logo
bottom of page