top of page
  • Writer's pictureamorefestivalporec

aMORE EDU: Foldscope radionica za djecu | PRIJAVE

Updated: May 27, 2019

Interaktivna radionica izrade DIY (uradi sam) mikroskopa te upoznavanja s (ne)vidljivim svijetom Jadrana


Kada? Subota 01.06.2019. / 10.00 - 12.00 h Gdje? Lanterna, Ronilački centar Zeus Faber

Za koga? Djeca 4. - 8. razreda OŠ Broj polaznika/ca? Max 15 Kako da rezerviram mjesto? Obavezan upis do 31.5. na mail amorefestivalporec@gmail.com s naznakom "FOLDSCOPE RADIONICA" Što je potrebno ponijeti? Smartphone i toplu odjeću ukoliko budu niže jutarnje temperature (radionica je na otvorenom, uz more)


Voditeljice radionice: Barbara Sladonja, Mirela Uzelac, Danijela Poljuha (Centar za invazivne vrste Poreč - CIV) *sudjelovanje na radionici je besplatno


 

O RADIONICI:

Cilj radionice je upoznavanje djece osnovnoškolske dobi (4.- 8. razred ) s tehnikama sastavljanja vlastitog DIY mikroskopa (Foldscope), prikupljanja i pripreme uzoraka na terenu te obradom prikupljenih podataka i prezentacijom rezultata. Tijekom radionice polaznici/ce će naučiti više o tijeku znanstvenog pokusa, o materijalima i metodama, osnovnim tehnikama rada na terenu te kako izgledaju najčešće biljne i životinjske morske vrste u Jadranu.


Priručni Foldscope mikroskop koristi se diljem svijeta u edukaciji i terenskom radu. Korištenjem mikroskopa postajemo članovi online platforme Microcosmos, za razmjenu ideja, znanja, primjera dobre prakse i poznanstava srodnih struka.


Izvor fotografije: http://blogs.biomedcentral.com

Pogledajte kratki filmić o Foldscopovima:


190 views0 comments

Recent Posts

See All
amore festival logo
bottom of page